RMB fefa'ataua'iga fefa'ataua'iga maketi ile aso 26 o Me

1.Vaaiga Aoao o Maketi: I le aso 26 o Me, o le fesuiaiga o le USD e faasaga i le RMB na pa'ū i lalo ole faʻailoga o le 6.40, faʻatasi ai ma le fefaʻatauaʻiga pito i lalo ole 6.3871.O le talisapaia o le RMB e faasaga i le USD na maua ai se maualuga fou talu mai le feeseeseaiga tau fefaʻatauaʻiga i le va o Saina ma le US i le amataga o Me 2018.

2. Mafuaaga autu: O mafuaʻaga autu mo le toe faʻafeiloaʻi o le RMB i le ala faʻafetai talu mai Aperila e sau mai vaega nei, lea e faʻaalia ai se fesoʻotaʻiga faʻasolosolo ma faasolosolo malie le fesoʻotaʻiga:

(1) O faʻavae o se RMB malosi e leʻi suia faʻavae: o le siʻitia o tupe teufaafaigaluega ma tupe teu a le US e mafua mai i le eseesega o tului Sino-fafo ma le tatalaina o tupe, o le tele o tupe faʻasili e mafua mai i le suiga o oloa auina atu i fafo, ma le faʻaogaina tele. o feteenaiga Sino-US;

1

(2) O loʻo faʻaauau pea ona faʻavaivaia le tala i fafo: talu mai le amataga o Aperila, o le tala faʻamaufaʻailoga ua paʻu i le 3,8% mai le 93,23 i le 89,70 ona o le muaʻi iloiloga ma le faʻamafanafanaina o le autu o le tului umi.I lalo o le faiga faʻavae tutotonu o loʻo i ai nei, o le RMB ua talisapaia e tusa ma le 2.7% faʻasaga i le tala Amerika.

(3) O le tu'uina atu ma le mana'oga o fefa'ataua'iga i totonu o le atunu'u ma fa'atauga e foliga mai e paleni: o le fa'asili o tupe fa'atau ma le fa'atau atu ia Aperila na fa'aititia i le 2.2 piliona tala Amerika, ma o le fa'asili o tupe fa'atau mai na fa'aitiitiina tele pe a fa'atusatusa i le taimi muamua. vaitaimi.A o ulufale atu le maketi i le vaitau o tufatufaga ma faʻatauga mai fafo, o le aofaʻi o le sapalai ma le manaʻoga e masani ona paleni, ma faʻaalia ai le tau o le RMB e sili atu ona maaleale i le tau o le US dollar ma le faʻamoemoeina o le maketi i lenei laasaga.

(4) O le fesoʻotaʻiga i le va o le USD, RMB ma le USD index ua faʻatupulaia tele, ae o le fesuiaiga ua faʻaititia tele: o le faʻamaonia lelei i le va o le USD ma le USD index o le 0.96 mai ia Aperila ia Me, e sili atu le maualuga nai lo le 0.27 ia Ianuari.I le taimi nei, o le vaʻaia o le fesuiaiga o le RMB i luga o le atunuʻu i Ianuari e tusa ma le 4.28% (30-aso leveling), ma e naʻo le 2.67% talu mai Aperila 1. O lenei mea faʻapitoa e faʻaalia ai o le maketi o loʻo mulimulitaʻia le foliga o le US dollar, ma o le faʻamoemoega o le tagata faʻatau ipu o loʻo faasolosolo malie ona faʻamautu, faʻamautu maualuga o fefaʻatauaiga mai fafo, faʻatau maualalo o tupe mai fafo, e faʻaitiitia ai le fesuiaiga o maketi;

(5) I lenei tulaga, o le pa'ū talu ai nei o le 0.7% i le vaiaso ina ua malepe le US dollar 90, o tupe teu i fafo i totonu o le atunuu na gau ai le tasi tiliona yuan, o le laumua i matu na siitia i le sefulu piliona o yuan, ma o le faamoemoe o le RMB talisapaia na toe aliali mai. .I se maketi paleni, o le RMB na vave oso i luga ole 6.4.

 2

3. Laasaga e Sosoo Ai: Se'ia o'o mai se fa'aola tele tala, matou te talitonu o le a fa'aauau pea le fa'agasologa o le fa'afetai.Pe a le manino le fa'amoemoe o tagata fa'atau ma fa'atosina e o latou lagona ma tupe maua ma gau a le kamupani, latou te fa'aalia se tulaga e tutusa ma le fa'aletonu o le fa'afesuia'iga o fefa'ataua'iga ma le le mautonu o le fa'afetai ia Ianuari o le tausaga nei.I le taimi nei, e leai se maketi tutoʻatasi o le RMB, ma i lalo o le faʻaauau pea o le US dollar, o le faʻamoemoega faʻafetai e sili atu ona manino.


Taimi meli: 27-05-21
;