Renminbi talisapaia e maua ai maketi u'amea le a le aafiaga

Mo sina taimi, o le fesuiaiga o le RMB e faasaga i le US dollar ua matua talisapaia.O mafuaʻaga autu mo le talisapaia o le RMB o le tuʻuina atu o tupe a le Fed, o le faʻaititia o le tau.le tala Amerika,o le faʻaleleia atili o le tamaoaiga o Saina, faʻalauteleina o tupe faʻasili o fefaʻatauaʻiga, faʻasalalau tele o faʻamauga Sino-US, ma le tele o tupe faʻaalu i Saina.Faatasi ai ma nei mea uma, o le faʻaititia o le tala o le mea sili ona taua saʻo.A'o va'ava'ai atu i le tulaga o le tala i lenei tausaga, o le a fa'avaivaia le fa'aletonu a le aufaipisinisi i lalo o le fa'amoemoe o le toe fa'aleleia o le tamaoaiga o le lalolagi.Faatasi ai ma le maualalo o tului mai le Federal Reserve ma le faʻaititia atili o tupe faʻaalu i le maeʻa ai o le faʻamalosia o tupe a le malo o Amerika, o le tala o loʻo vaʻaia lautele e ono faʻavaivaia atili, ma o nisi o loʻo vaʻaia le isi 5% i le 10% paʻu i le 2021. o mea taua o loʻo i luga o loʻo faʻaauau pea, o le fesuiaiga o le RMB i le lumanaʻi e faʻasaga i le tala Amerika o le a faʻaauau pea i le faʻaitiitia o le talisapaia.

QQ截图20210603093957

E ese mai i isi mea, o le a se aafiaga o le na o le talisapaia o le renminbi e faasaga i le tala Amerika i luga o le maketi uamea a Saina?O le suʻesuʻega muamua e aofia ai itu e ono:

1. Fa'aosofia oloa fa'aulufale mai ma fa'avaivaia le fa'atau atu i fafo.O se renminbi malosi e fa'asaga i le tala o le a fa'aititia ai le tau o oloa fa'aulufale mai ma si'itia ai le tau o fa'atau atu.O se taunuuga, ua noatia e maua ai le uʻamea uʻamea, uʻamea uʻamea, pili, uʻamea ma isi elemene uʻamea faʻaulufale mai faʻamalosi, ma faʻalavelaveina le auina atu i fafo o oloa faʻaaogaina uamea ma uamea.Talu mai le tausaga talu ai, o le u'amea ma le lanu uliuli o Saina o oloa faaulufale mai ma le auina atu i fafo o se vaega na aliali mai i lenei suiga.E tusa ai ma le General Administration of Customs, na faaulufale mai e Saina le sili atu i le 20 miliona tone o uamea i le 2020, sili atu i le 60 pasene mai le tausaga talu ai.I masina muamua e fa o lenei tausaga, na siitia ai le 17 pasene o oloa mai Saina i lea tausaga ma lea tausaga.Fa'atasi ai ma le faiga fa'avae a le atunu'u e pulea fa'atonu, Sainauamea ma lanu uliuli faasologao oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo tulaga o suiga i luga, o le a faamalosia ona o le talisapaia o le RMB fesuiaiga o tupe e faasaga i le tala, ua faamoemoe e oo atu i lenei tausaga e mafai ona latalata i le 30 miliona tone le oloa faaulufale mai o le atunuu, faaauau pea ona tuuina atu a fai si tele. tulaga tuputupu ae.

2. Taofi le tau o u'amea i totonu o le atunu'u ina ia vave tele ma ma'ai.Uamea ma uamea elemene faaulufale mai faateleina ma auina atu i fafo ua taofiofia, i le tulaga o isi sapalai ma manaoga tulaga e le suia, o le mea moni, faigofie le tuuina atu o maketi uamea i totonu o le atunuu ma manaoga, ma maua ai faamoemoega talafeagai, faapea ona taofiofia ai le tau uʻamea i totonu o le atunuu vave tele, foi. oso maualuga.A'o le'i pa'u le tau o oloa a le atunu'u, o le renminbi e fa'asaga i le tala fa'atatau o le tau fa'atatau o se fa'amalosi.

QQ截图20210603094044

3. E aoga i le “carbon peak” ma le “carbon neutral”.A maeʻa le faʻafetaia o tupe a le atunuʻu e faʻaosofia ai le faʻaulufale mai ma faʻalavelaveina le auina atu i fafo, tuʻuina atu i totonu o le atunuʻu ma manaʻoga faʻatasi ai ma le fesoasoani a auala maketi faavaomalo e faʻaleleia atili, e faʻaitiitia le mamafa i luga o pisinisi uʻamea i totonu o le atunuʻu e faʻateleina le gaosiga.O le fa'agesegese tutusa i le fa'atupula'ia o le fa'atupuina o u'amea i totonu o le atunu'u ma atina'e maina o le a fa'aitiitia ai fo'i a latou kaponi, ma fesoasoani ai i matagaluega fai fa'ai'uga ina ia ausia sini fa'ata'atia o le "carbon peak" ma le "carbon neutral".

4. Fa'ateleina tupe mama a atina'e uamea i totonu o le atunu'u.O le maualuga o le tau o le RMB i le tala Amerika ua faaitiitia ai le tau o oloa faaulufale mai o le uamea, uamea, koale, suauu ma le kesi, pili ma isi.I le taimi lava e tasi, o tau uʻamea o loʻo tumau pea le maualuga, lea e mafai ai e pisinisi uʻamea ona ausia le tele o tupe maua.

QQ截图20210603094101

5. ipu u'amea A-share e sili ona fiafia i ai.O pisinisi uʻamea ma uʻamea i totonu o le atunuʻu e ausia ai tupe mama i tua atu o le tuputupu aʻe faʻamoemoeina, o le faʻavaeina masani o se faʻavae mautu mo tufatufaga maualuga.Ma o le faateleina o le tufatufaga fua, ma le tulaga e lelei, ma o le a tosina mai tupe faaagafesootai sailia, e aofia ai le itu i matu o le laumua, lea e lelei mo A-sea ipu uamea.

6. Fa'alautele atili le va o tau u'amea i totonu ma fafo.I le taimi nei, o le lalolagiuameae fufusi maketi ma o le tau o le maketi u'amea faava o malo e mamao maualuga atu nai lo le tulaga i totonu o le atunuu.O le fa'afetaia o le yuan e fa'asaga i le tala, lea e fa'aosofia ai le fa'aulufale mai o u'amea ma fa'aitiitia ai le fa'atauina atu i fafo, o le a fa'ateleina ai le va o lo'o i ai nei i le va o tau o u'amea i totonu ma fafo.

 

 

Punavai: Chen Kexin, su'esu'e sili i le Lange Iron & Steel Economic Research Center

Fa'aliliuga polokalame fa'aliliuga, pe a iai se mea sese fa'amolemole fa'amagalo.


Taimi meli: 03-06-21
;