O le a le valea o tau o uamea?O nisi nofoaga e sii ai tau e lima pe ono taimi i le aso!O le a le mea o le a tupu i tau i le lumanaʻi?

Talu mai Me, o le vave tulaʻi mai ouameatau ua tosina atu i ai le tele o vaega.E masani ona lua pe tolu si'i tau i le aso, po'o le lima pe ono si'i tau i le aso.O le tau sili ona maualuga i nisi eria e mafai ona si'itia e sili atu i le 500 yuan i le aso.

E tusa ai ma le CCTV tupe, e oʻo i le ogatotonu o Me, o le atunuʻuuameamaketi valu ituaiga o tone uamea tau averesi malepe e ala i 6,600 yuan, nai lo le tulaga aupito maualuga i le 2008 6,200 yuan maualuga atu nai lo le toeitiiti 400 yuan, nai lo le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai i tone tulai 2800 yuan, o se tausaga-i-tausaga faateleina o le 75%.I le faatalanoaga, na maua ai e le tusitala e faapea o le tau o u’amea i totonu o le atunuu e si’itia i le taimi lava e tasi ma le tau o u’amea faavaomalo, ma o le si’itia e sili mamao atu nai lo le tau o u’amea i totonu o le atunu’u.

uamea 1

E tusa ai ma faʻamatalaga mai le World Iron and Steel Association, i le ogatotonu o Me, o le tau o le uʻamea vevela mai fale uʻamea i Midwest o le Iunaite Setete o le 1,644 US tala i le tone, e tutusa ma le 10,570 yuan i le tone, 4,800 yuan maualuga. nai lo le maketi Saina, ae o le tau o le vili vevela mai Siamani i le EU o le 1,226 US tala i le tone, ma le 2,116 yuan maualuga atu nai lo le maketi Saina.

E tusa ai ma faʻamatalaga na tuʻuina mai e le China Iron and Steel Association, e oʻo mai i le taimi nei, o le tau o le sila a Saina ua siitia i le 23.95% nai lo le amataga o le tausaga, ae o le vaitaimi lava lea e tasi, o le tau o le uamea faavaomalo ua siitia i le 57.8%, o le maketi faavaomalo. tau uamea e matua maualuga atu nai lo le atunuu.

O le a le mea ua siitia ai le tau o le sila?

E tusa ai ma le CCTV.com, na aʻoaʻoina e le tusitala mai faʻamaumauga a le China Iron and Steel Association e faʻapea, talu mai lenei tausaga, o loʻo faʻaauau pea ona toe faʻaleleia le tamaoaiga o Saina, o loʻo faʻateleina le manaʻoga o le uamea, lea na faʻateleina ai le pisinisi faufale i le 49%, faʻateleina le gaosiga o oloa. 44%.I le maketi faavaomalo, o le PMI gaosiga o le lalolagi na faʻaauau pea ona faʻaleleia, e oʻo atu i le 57.1% ia Aperila, tumau i luga aʻe o le 50% mo le 12 masina sosoo.

Toe faʻaleleia le tamaoaiga o le lalolagi, faʻateleina le faʻatupulaia o le faʻaogaina o le sila.I le kuata muamua o lenei tausaga, o le siʻitia o le faʻatupulaia o le gaosiga o le uʻamea o le lalolagi ua liliu mai le leaga i le lelei, ma le 46 atunuu na ausia le tuputupu aʻe lelei, faʻatusatusa i na o le 14 atunuu i le tausaga talu ai.O le gaosiga o le uʻamea o le lalolagi na siitia i le 10 pasene i le kuata muamua mai le tausaga na muamua atu, e tusa ai ma le World Iron and Steel Association.

uamea 2

A oʻo mai i tau uʻamea, o loʻo i ai se mafuaaga faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le faʻamaʻi.I le 2020, ina ia mafai ona feagai ma le faʻamaʻi, o atunuʻu eseese i le lalolagi na faʻalauiloaina faiga faʻaosofia talafeagai i tulaga eseese e lagolago ai le atinaʻeina o le tamaoaiga.Ona o le tele o tupe i totonu o le US dollar zone ma le euro zone, o le tau o le tau na faʻateleina ma faʻasalalau ma faʻasalalau atu i le lalolagi, ma mafua ai le siʻitia atoa o tau o oloa i le lalolagi e aofia ai le uamea.

Na taʻua e Li Xinchuang, enisinia sili o Metallurgical Industry Planning and Research Institute, o le Iunaite Setete ua faʻalauiloaina se faiga faʻavae tupe sili ona mataʻutia talu mai Mati 2020, ma le aofaʻi o le sili atu i le $ 5 trillion i fuafuaga laveai na tuʻuina atu i le maketi, ae o le European Central Na faalauiloa e le Faletupe i le faaiuga o Aperila o le a ia faatumauina se faiga faavae tau tupe e lagolago ai le toe faaleleia o le tamaoaiga.I lalo o le tau o le tau, ua amata ai foi ona si'itia fua tului a atunuu o lo'o tula'i mai.

A'afia i lenei mea, e amata mai ia Fepuari, o saito o le lalolagi, suauu mama, auro, u'amea, kopa, alumini ma isi auala o le gaosiga o tau na siitia i luga o le laupapa.I le tulaga o le uamea, o le tau o le CIF mo le u'amea mai fafo na siitia i le 165.6% i le US $230.59 i le tone i le aso 12 o Me, mai le US $86.83 i le tone i le tausaga talu ai.O le tau o le uamea ua siitia atili ai le tau o le gaosiga o le uamea e ala i le siitia o le tau o mea autu uma o le uamea, e aofia ai le koale, coke ma le scrap steel.

Fai mai le China Iron and Steel Association, o le a le faʻaauau pea le siʻitia maualuga o tau

uamea 3

E tusa ai ma le tala fou a le China Iron and Steel Association (WeChat ID), o le China Iron and Steel Association (CISA) na tuʻuina atu se lipoti i le Aso Tofi, ma faʻailoa mai ona o le televave ma le tele o le siʻitia o tau o uʻamea talu mai Aperila, o le gaosiga o le uamea i lalo. e pei o le fausiaina o vaa ma meaafale e le mafai ona gafatia le faʻaauau pea o le faʻamautuina o tau o uʻamea, ma e faigata ona faʻaauau pea le siʻitia o tau o le uamea i se taimi mulimuli ane.

Saina Uamea maUameaAsosi, Aperila, o le manaoga maketi i totonu o le atunuu mo uʻamea, tau uʻamea o loʻo faʻaauau pea ona siitia, ma o le siʻitia nai lo le masina talu ai ua faʻatupulaia.Talu mai le ulufale atu ia Me, na aafia i faʻamoemoega o maketi, "51″ tau uʻamea na atili faʻateleina ina ua maeʻa le tausamiga, ae o le vaiaso lona tolu na matua pa'ū.

China Iron and Steel Association (CISA) o loʻo faʻamoemoeina le maualuga o le tau o le uʻamea i totonu o maketi i totonu o le atunuʻu pe a maeʻa le aso malolo o Me ona o le siʻitia o tau o oloa faʻavaomalo, faʻaitiitia tupe faʻaalu i le lalolagi atoa ma le faʻatupulaia o faʻamoemoega maketi.I le tuai ona o le pa'ū faʻamoemoeina ma le aʻafiaga o le faʻatupulaia o tulafono faatonutonu a le atunuʻu, o tau o le sila e faʻamoemoe e faʻasolosolo malie pe a maeʻa fetuunaiga.

China Iron and Steel Association (CISA) o loʻo faʻamoemoeina le maualuga o le tau o le uʻamea i totonu o maketi i totonu o le atunuʻu pe a maeʻa le aso malolo o Me ona o le siʻitia o tau o oloa faʻavaomalo, faʻaitiitia tupe faʻaalu i le lalolagi atoa ma le faʻatupulaia o faʻamoemoega maketi.I le tuai ona o le pa'ū faʻamoemoeina ma le aʻafiaga o le faʻatupulaia o tulafono faatonutonu a le atunuʻu, o tau o le sila e faʻamoemoe e faʻasolosolo malie pe a maeʻa fetuunaiga.

O Saina Uamea maUameaFai mai Asosi e faapea i maketi faava o malo, o lenei taamilosaga o le siitaga o tau o se taunuuga o le tuufaatasiga o le tele o itu, e aofia ai le toe faaleleia malie o le tamaoaiga o le lalolagi, le malosi o faamoemoega maketi, tele le suavai ma taumatematega.Mai le tulaga o maketi i totonu o le atunuu, o le sapalai ma le manaʻomia o uʻamea ma uʻamea oloa e leʻi faʻaalia i itu uma e lua o le aotelega, suiga o tulaga, tau uʻamea e le o iai se siʻitia tele i le faavae.A'afiaga i faiga fa'avae o le "tolu laina mumu" ma le "lua fa'atonuga" o le sapalai o fanua i fale faufale, ma le vaitau maualuga o le vevela o timuga i Saina i Saute, o le a fa'agesegese le fausiaina, fa'apea fo'i ma le le lava o ta'avale. tupe meataalo ma le vaitau o mea faigaluega fale, manaoga uamea e mafai ona vaivai i se tulaga faapitoa, ae o pito uma e lua o le sapalai ma le manaoga e matua mautu.

uamea 4

E tusa ai ma fuainumera Saina uamea ma uamea Asosi, i le amataga o Me, o le fuainumera autu o pisinisi uʻamea uʻamea i aso taitasi (ma caliber) masina-i-masina tuputupu aʻe o le 0.75%, fuafuaina le gaosiga o le uamea mama le atunuu masina-i-masina tuputupu aʻe o le 0.40% .Mai le itu tu'uina atu o le tulaga, u'amea ma u'amea e tipi le overcapacity "tepa i tua", fa'aitiitiga u'amea mama ma galuega vaavaaia siosiomaga o le a amata, tuai le gaosiga o uamea mama e faigata ona faateleina tele.Mai le itu mana'omia o le tulaga, ona o le vave oso i totonuuameatau talu mai Aperila, o se vaega tele, fau vaa, meafaigaluega fale ma isi alamanuia uamea i lalo e faigata ona tetee tau uʻamea faʻaauau le faʻamalosia maualuga, o tau uamea tuai e faigata ona faʻaauau pea ona tulaʻi mai.

Na taʻua foi e le China Iron and Steel Association o le aʻafiaga o le faʻatupulaia o manaoga o maketi i totonu o le atunuʻu, o loʻo faʻaauau pea ona paʻu i lalo oloa uʻamea.I le sefulu aso muamua o Me, mai le suʻesuʻega faʻaagafesootai, o le suʻesuʻega faʻaagafesootai o 5 ituaiga o uʻamea i totonu o 20 aai 12.49 miliona tone, i lalo 3.0% masina-ma-masina, faʻasolosolo faʻasologa o kuata-ma-masina pa'ū, i lalo 2.49 miliona tone tausaga. -i le tausaga, i lalo 16.6%.

 

 

Fa'aliliuga polokalame fa'aliliuga, pe a iai se mea sese fa'amolemole fa'amagalo.

来源:每日经济新闻综合自央视财经、央视网、中国钢铁工业协会

本文来源:每日经济新闻


Taimi meli: 26-05-21
;